Cesarsallad så enkelt, så gott

Publicerat januari 11, 2012 av jennysvardag

Igår blev det cesarsallad. Anton sa härom dagen, vi kan äta lchf eller vad det är vi äter å då gärna Cesarsallad 3 dagar i veckan! Jaaa vi älskar denna sallad. Den är magiskt. Har lite sås kvar, kan nog bli med räkor istället i morgon. Mums. Lägger upp receptet igen så ni kan prova 😉

20120111-172022.jpg

Jag hade även avokado, körsbärstomater och oliver till.

 

Kycklingfilé
Bacon
Romansallad
Riven parmesan

Sås ca 8 port
2 1/2 dl rapsolja
1ägg
2-3 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk dijonsenap
2 sardellerfileer
1 vitlöksklyfta
1 msk vatten (jag brukar ha lite till så kanske 2 msk)
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Alla ingredienser till såsen ska vara samma tempertur. Sen är det bara att ha i en hög och smal skål. Dra på handmixern tills den har gått ihop till en fin krämig sås. Mums!!! Stek eller grilla kycklingen. Knaperstek bacon. Sen är det bara att servera salladen med såsen och riven parmesan. Kan bara bli grymt!

Lämna en kommentar