Västerbottenpaj

Publicerat augusti 25, 2017 av jennysvardag

Alltså denna pajen är så goood. Hann inte ens ta kort på den på fatet, lite sådär snyggt upplagt. Utan vi bara åt! Hahaha
Jag gjorde några extra när ja ändå va i farten å fryste in.
Till detta hade vi creme fraiche, Rom och röd lök. Denna passar perfekt till kräftskivan. Dessutom går den så snabbt att göra, det är utan pajdeg så man slipper det kladdet. Vill du inte ha kantareller så är det bara att hoppa över det.

Västerbottenpaj med kantareller
Ca 250 g riven västerbottenost
Smörstekta kantareller mängd efter smak
5 ägg (4 hela och 1gula)
3 dl grädde
I krm muskotnöt (krydda på burk), kan uteslutas
Salt och svartpeppar

Smörstek kantarellerna och lägg i en smörad pajform. Riv osten och lägg i formen. Vispa ihop ägg, grädde, salt, svartpeppar och muskotnöt. Häll i pajformen. In i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader. Ha lite koll alla ugnar är ju olika. Den kan behöva stå till sig en stund efter.
Till detta är det gott med creme fraiche, hackad röd lök och rom.

Ha en fin dag

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: