Dax för ett litet inlägg igen då. Alltså detta är så gott. Faktiskt godare dagen efter när den har stått till sig lite. Såhär gör jag, ungefär
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50g smör
1 ägg
Ca 1 dl riven ost, gärna Västerbotten
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 g i ca 10 minuter tills skalet fått lite färg.
Fyllning:
4 dl crème fraiche
1 dl majonäs, gärna hemmagjord
Krydda gärna med en kryddblandning, jag hade ”spices vegetables från Nicolas Vahe”, annars går det alldeles utmärkt med italiensk salladskrydda. Ta ganska mycket krydda så det får smak
Rör ihop det och fyll det kalla pajskalet
Garnering:
½-1 gurka
Ca 400 g skalade räkor
1 pkt rökt lax i tunna skivor
1 citron, om man vill
1 burk kaviar, gärna svart
1 liten röd lök
1 kruka dill om man vill. Jag hade bara torkad denna gång
Hacka löken smått å lägg på den krämiga fyllningen. Därefter gurkan som du hackat. Spara lite att dekorera med av löken.
Lägg på räkor och laxen. Toppa med kaviar, citron och dill. Man kan ju variera lite hur man vill dekorera. Servera med en god sallad.
Ha en underbar kväll